OVER ONS

Coverband BoosT is een 5-koppig formatie die covers speelt in de genres pop, rock, soul, disco van alle tijden voor alle leeftijden. Ook een leuke housetrack gaan wij niet uit de weg. Hieronder stellen wij ons voor.

ZANG: Tamara Dolmans

Zo lang als ik me kan herinneren is muziek belangrijk in mijn leven. Zoals vele kleine meisjes stond ik vaak met een borstel voor de spiegel en in de douche te zingen. Ook blokfluiten, keyboard spelen en dansen deed ik graag als kind, wat natuurlijk allemaal met muziek te maken heeft. Maar zingen deed ik het liefste en ik wist al vlug dat ik dat het leukste vind in het leven. Op de basisschool hadden we een eigen meiden groepje gemaakt en zongen we altijd onder gym en in de pauzes. Dus ook op de middelbare school deed ik graag mee met uitvoeringen en musicals.
Toen ik 11 jaar was deed ik voor het eerst met een zangwedstrijd mee en won ik de 3e prijs. Een jaar later en goed geoefend, probeerde ik het weer en won toen wel de 1e prijs.

Rond mijn 16e kwam ik via een vriend van mij in contact met een studio in Antwerpen en heb ik daar nummers ingezongen. Nadat ik de 2e prijs had gewonnen bij de soundmixshow in Breda werd ik ook gevraagd door verschillende amateur rappers en producers om nummers in te zingen. Uiteindelijk heb ik daar ook eigen nummers geschreven en gemaakt.

Toen ik een keer voor een bruiloft ging optreden, voelde ik hoe geweldig het was om met een band voor een publiek op te treden. Na kleine optredens waar ik met een cd/orkestband mee zong, werd ik gevraagd voor een bruiloftband. Daarna volgde een andere band waar ik gevraagd werd in te vallen voor enkele optreden. En in de band Take 5 heb ik een paar jaar gezongen en meerdere keren mee opgetreden.

Mijn ervaring met een band was zo goed bevallen, dat ik dus zelf op zoek ging naar een band. Gelukkig maar, want daardoor zing ik nu in deze geweldige en gezellige band wat echt mijn passie is geworden!

GITAAR / ZANG: Arjan Desjardijn

Op mijn 15e begon ik met spelen op de elektrische gitaar van mijn broer. Na een tijdje begon ik ook met zingen en het schrijven van eigen liedjes.
Dankzij de akkoordenschema’s en gitaartabs op internet ging het toen hard met het spelen van liedjes van mijn favoriete bands (o.a. Smashing Pumpkins, Oasis, Nirvana, Bush, Metallica).

De eerste band die ik eind jaren 90 heb opgericht is de band WAF (de eerste letters van Wouter, Arjan en Ferry), samen met Jeroen Egge op gitaar. We hebben een demo opgenomen met eigen werk in de Rocktown studio in Rotterdam. We hebben op verschillende podia in Rotterdam en omstreken en Goerree Overflakkee opgetreden. We speelden naast ons eigen werk ook covers van Metallica, Rage Against the Machine, K’s Choice, Guns ’n Roses, Blink 182, Kane, etc.
Met de drummer Ferry van WAF zijn we doorgegaan in de band Resonant. Hiermee hebben we in eigen beheer een demo opgenomen en gemixt. We speelden toen ook vooral eigen werk en (hard) rock covers, van bijvoorbeeld Red Hot Chili Peppers, Creed, etc.
Vervolgens heb ik jaren gespeeld in de Bredase band Communication Breakdown, waarmee ik heel veel heb opgetreden in Breda en omstreken en ook een paar keer in Duitsland. We speelden voornamelijk eigen werk en hebben de CD “Waiting for June” opgenomen, die op Spotify te beluisteren is. Het genre was vooral pop/rock met o.a. ook covers van U2, Kula Shaker, 3 Doors Down. In 2012 hebben we integraal het album Ten van Pearl Jam gecoverd in Café de speeltuin in Breda. Daarna is de band hernoemd naar Page45.
Tussendoor trad ik regelmatig op in het café ’t Fust met de zanger/gitarist Dave Feenstra op de semi-akoestische gitaar.
Daarnaast speel ik ruim 10 jaar maandelijks in de Guus Garage band. Dit is vooral jammen in Guus z’n garage in een breed genre van hard rock, blues, jazz, funk etc.
In 2013 speelde ik in een coverband met Thony. Via hem ben ik met Boost in contact gekomen en daarin speel ik sinds halverwege 2015 met veel plezier!

BASGITAAR: Gerd Damen

Gerd is onze nieuwe bassist. In zijn jeugd is hij begonnen met gitaar spelen en in zijn studententijd met basgitaar in gelegenheidsformaties. Daarna stond jarenlang de muziek op een wat lager pitje. Maar nu alweer zon 5 jaar doorlopende actief geweest in verschillende bands. Toen zijn laatste band MoRE uit elkaar viel kwam BoosT op zijn pad……. Nu is hij druk bezig de laatste nieuwe nummers in te studeren!

TOETSEN: Wilfried Leverink

Na een paar jaar thuis op een orgel te hebben aangemodderd, begon het zoals bij zo velen in de middelbare schooltijd te kriebelen om toetsen te gaan spelen in een bandje. Hard gespaard voor een Roland Alpha juno 2, 10% korting bedongen en gaan. Samen met familie en schoolvrienden toch enkele jaren de omgeving in Roosendaal onveilig gemaakt met het bandje Threshold. Het repertoire bestond toen uit Bryan Adams, het onvermijdelijke U2, Nena, Marillion, Pink Floyd en meer van die (symphonische) rock iconen waarbij het goed “tapijtjes leggen” was met orchestrale synthetische geluiden.

Jammer genoeg valt de band toch uiteindelijk uiteen wanneer iedereen moet gaan studeren en het land intrekt. Het is voorlopig gedaan met het spelen, de synthesizer staat stof te happen op zolder. Na enkele decennia gaan de oud-Threshold leden toch weer opnieuw aan de slag in verschillende bandjes in Tiel, Utrecht en Delft. Ik ben voorlopig fan op de eerste rang, maar toch gaat het ook bij mij weer kriebelen. Ik neem pianoles en heb er weer plezier in om akkoorden en loopjes onder de knie te krijgen. Heel anders, zo’n piano, maar daarom niet minder leuk! Via de muziekschool leer ik John kennen, die op dat moment op zoek is naar een toetsenist om zijn band DEEB te komen versterken. Na een auditie mag ik gelukkig blijven, maar door een drukke periode in het persoonlijke leven moet ik toch na een korte tijd weer afhaken.

We blijven contact houden en na ruim anderhalf jaar komt het bericht dat een nieuwe band is gestart met de naam BoosT. Er komt weer een auditie en het voelt meteen goed. Een gezellig clubje muzikanten waarbij iedereen weer uitziet naar de volgende repetitie. Kortom, genieten met volle teugen van het muziek maken met en voor elkaar in BoosT.

Mijn gear:
– Nord Stage 3
– Yamaha CP70B en Roland D50 (vintage toetsenplanken voor thuis).

DRUMS: John Boeren

Vanaf mijn 6e al met muziek bezig, eerste jaren les gehad op een orgel tot ongeveer mijn 16e. Daarna in enkele bandjes de toetsen gespeeld. Jaren later de overstap gemaakt naar het drumstel, wat ik tot op de dag van vandaag nog vol passie doe. Inmiddels speel ik weer al wat jaartjes bij BoosT.

Reacties zijn gesloten.